Pentru părinți

Mini: 1 an si 8 luni – 2 ani si 6 luni
Mica: 2 ani si 6 luni – 3 ani si 6 luni
Mijlocie: 3 ani si 6 luni – 4 ani si 6 luni
Mare: 4 ani si 6 luni – 6 ani

 • Gradinita Kluge Kinder ofera consult medical zilnic prin asistenta medicala a gradinitei si prin medicul pediatru ce efectueaza controlul lunar al copiilor. In fiecare dimineata se realizeaza triajul copiilor de catre asistenta medicala, in cazul unor semne de boala se actioneaza in scopul protejarii copilului si al sigurantei celorlalti copii din gradinita, luandu-se masurile ce se cuvin. Se supravegheaza continuu starea de sanatate a acestora, educatoarele noastre fiind pregatite pentru acordarea primului
 • Medicul pediatru controleaza lunar copiii si raspunde solicitarilor punctuale ori de cate ori este necesar. Periodic, copiii sunt cantariti si masurati, parintii beneficiind de sfaturile si recomandarile  medicului pediatru cu privire la mentinerea starii de sanatate a copiilor.
 • Noi recomandăm și susținem efectuarea vaccinărilor tuturor copiilor care intră în colectivitate. Toti copiii inscrisi sunt vaccinati conform Programului National de Vaccinare din Romania.
 • La inscriere copiilor in gradinita se recomanda realizarea analizelor de intrare in colectivitate si repetarea lor atunci cand este cazul, prin MedLife. Copiii sunt primiti in colectivitate cu avizul de la medicul pediatru/de familie.

Consiliere Psihologica

 • Psihologul, cu o vasta experienta in domeniu, monitorizeaza si evalueaza toti copiii, de asemenea consiliaza parintii. Copiii primesc sprijin psihologic, sa treaca peste “barierele” reale sau imaginare pe care le intalnesc, sa se adapteze mai usor si intr-un mod mai flexibil la situatii noi, sa se cunoasca si sa se respecte, sa se poata autocontrola atunci cand este cazul si sa rezolve singuri  problemele cu care se confrunta.
 • Parintii celor mici primesc periodic evaluarile psihologice si de asemenea, recomandari benefice pentru copii in intalniri individuale sau de grup.

Asistenta Logopedica

 • La varsta prescolara este importanta prezenta unui logoped pentru corectarea cu blandete si tact a eventualelor deficiente in vorbire. In dezvoltarea procesului vorbirii, copilul prescolar se confrunta adesea cu dificultati de invatare  a pronuntiei anumitor cuvinte, insa nu inseamna ca sufera de tulburari de vorbire.
 • Pe baza unui consult general si a unei discutii cu copilul si cu parintele, logopedul stabileste daca este nevoie de asistenta logopedica sau nu.
 • La inceputul fiecarui an scolar in Gradinita Kluge Kinder se realizeaza evaluarea logopedica a fiecarui copil de catre logopedul noastru. Fiecare parinte primeste aceasta evaluare si impreuna cu logopedul se stabileste un program de asistenta logopedica pentru cei mici. Programul  presupune o serie de exercitii de vorbire pentru corectarea pronuntiei. Specialistul va lucra cu copilul in mai multe sedinte, pentru a-l ajuta sa-si corecteze vorbirea.
 1. Daca puiul tau este bolnavior nu il aduce asa la gradinita.Este o regula a comportarii intr-o colectivitate, care demonstreaza responsabilitate si grija.
 2. Convinge-ti copilul sa profite de orele de odihna. Somnul este deosebit de pretios, mai ales la varste fragede. Daca nu poate sau nu doreste sa doarma, invata-l ca in acele ore sa se joace in liniste astfel incat sa nu-i deranjeze pe ceilalti. Noi vom fi acolo, sa il supraveghem.
 3. Igiena este deosebit de importanta. Papuceii de interior si pijamalele se spala acasa in fiecare saptamana, unghiile se taie saptamanal, iar dintisorii zilnic.
 4. Evita sa imbraci micutul in haine pretentioase sau cu bijuterii la gradinita.
 5. Incheiatul nasturilor sau capselor, punerea tricourilor sau asezarea camasilor in pantaloni sunt doar cativa dintre pasii de baza pe care orice copil de gradinita trebuie sa invete sa-i faca, incetul cu incetul. Doar incercand si fiind incurajat, copilul va invata!
 6. Daca micutul tau incepe sa repete anumite expresii nepotrivite, auzite din intamplare in familie, la televizor sau de la alti tovarasi de joaca, e bine sa ne spui si impreuna ii vom explica cu rabdare si diplomatie ca nu sunt cuvinte deloc amuzante, iar un copil educat nu trebuie sa le rosteasca niciodata.
 7. Recomandam sa aduci copilul pana la ora 9.30.
 8. Părintele ia copilul de la grădiniță din acelasi hol, unde l-a lăsat dimineață, nu intră în grupă.
 9. Copilul nu va fi predat altei persoane, in afara parintilor, decat daca acestia desemneaza in scris acest lucru si aduc o copie a cartii de identitate a persoanei desemnate.
 10. Gradinita si educatoarea isi declina responsabilitatea pentru evenimentele ce pot avea loc in curtea gradinitei, dupa ce copilul a fost predat parintelui.