Pentru părinți

Mini: 1 an si 6 luni – 2 ani si 6 luni
Mica: 2 ani si 6 luni – 3 ani si 6 luni
Mijlocie: 3 ani si 6 luni – 4 ani si 6 luni
Mare: 4 ani si 6 luni – 6 ani

 • Gradinita Kluge Kinder ofera consult medical zilnic prin asistenta medicala a gradinitei si prin medicul pediatru ce efectueaza controlul lunar al copiilor. In fiecare dimineata se realizeaza triajul copiilor de catre asistenta medicala, in cazul unor semne de boala se actioneaza in scopul protejarii copilului si al sigurantei celorlalti copii din gradinita, luandu-se masurile ce se cuvin. Se supravegheaza continuu starea de sanatate a acestora, educatoarele noastre fiind pregatite pentru acordarea primului
 • Medicul pediatru controleaza lunar copiii si raspunde solicitarilor punctuale ori de cate ori este necesar. Periodic, copiii sunt cantariti si masurati, parintii beneficiind de sfaturile si recomandarile  medicului pediatru cu privire la mentinerea starii de sanatate a copiilor.
 • Noi recomandăm și susținem efectuarea vaccinărilor tuturor copiilor care intră în colectivitate. Toti copiii inscrisi sunt vaccinati conform Programului National de Vaccinare din Romania.
 • La inscriere copiilor in gradinita se recomanda realizarea analizelor de intrare in colectivitate si repetarea lor atunci cand este cazul, prin MedLife. Copiii sunt primiti in colectivitate cu avizul de la medicul pediatru/de familie.

Consiliere Psihologica

 • Psihologul, cu o vasta experienta in domeniu, monitorizeaza si evalueaza toti copiii, de asemenea consiliaza parintii. Copiii primesc sprijin psihologic, sa treaca peste “barierele” reale sau imaginare pe care le intalnesc, sa se adapteze mai usor si intr-un mod mai flexibil la situatii noi, sa se cunoasca si sa se respecte, sa se poata autocontrola atunci cand este cazul si sa rezolve singuri  problemele cu care se confrunta.
 • Parintii celor mici primesc periodic evaluarile psihologice si de asemenea, recomandari benefice pentru copii in intalniri individuale sau de grup.

Asistenta Logopedica

 • La varsta prescolara este importanta prezenta unui logoped pentru corectarea cu blandete si tact a eventualelor deficiente in vorbire. In dezvoltarea procesului vorbirii, copilul prescolar se confrunta adesea cu dificultati de invatare  a pronuntiei anumitor cuvinte, insa nu inseamna ca sufera de tulburari de vorbire.
 • Pe baza unui consult general si a unei discutii cu copilul si cu parintele, logopedul stabileste daca este nevoie de asistenta logopedica sau nu.
 • La inceputul fiecarui an scolar in Gradinita Kluge Kinder se realizeaza evaluarea logopedica a fiecarui copil de catre logopedul noastru. Fiecare parinte primeste aceasta evaluare si impreuna cu logopedul se stabileste un program de asistenta logopedica pentru cei mici. Programul  presupune o serie de exercitii de vorbire pentru corectarea pronuntiei. Specialistul va lucra cu copilul in mai multe sedinte, pentru a-l ajuta sa-si corecteze vorbirea.
 • REÎNTOACEREA ÎN COLECTIVITATE A COPIILOR
  Întoarcerea în colectivitate se face baza declaratiei pe proprie raspundere atât pentru personalul didactic și auxiliar, cât și pentru preșcolari.
  Întoarcerea preșcolarilor la cursuri trebuie să fie însoțită de acordul părintelui.
  Orice persoana care prezintă febră sau simptome specifice infectării cu virusul COVID-19 trebuie să aștepte până la dispariția tuturor simptomelor, pentru a reveni la grădiniță, in baza aviului favorabil al medicului si a rezultatului negativ al testului.
 • DISTANȚAREA
  Păstrarea unei distanțe de 1,5 metri între copii în sălile de clasă, în timpul activităților de învățare;
 • DEZINFECTAREA SPAȚIILOR ȘCOLARE
  Pe parcursul orelor de curs si in pauza personalul nedidactic dezinfectează grupurile sanitare și spațiile auxiliare (clanțe, mână curentă, holurile unității școlare, etc.) cu produse pe bază de clor/alcool.
  Toate sălile de clasă și suprafețele din acestea sunt dezinfectate de 2 ori / zi cu produse pe bază de clor/alcool.
  La finalul fiecărei zile toate jucăriile si rechizitele utilizate se vor dezinfecta.
  La finalul orelor de curs se vor introduce lămpi UVC bactericide pentru sterilizarea sălilor și suprafețelor.
  Sălile de clasă vor fi aerisite constant.
 • TRIAJUL LA SOSIRE ȘI MĂSURAREA TEMPERATURII
  La sosirea în colectivitate, la intrarea în incinta grădiniței se realizează triajul de către asistenta medicală, care include obligatoriu, măsurarea temperaturii cu termometre digitale, fără contact,a tuturor copiilor si parinitilor. În cazul în care depășește 37.3 grade Celsius, asistenta medicala va mai lua temperatura a doua oară, după un repaus de 2-5 minute. Dacă și acum se înregistrează aceeași temepratură, atunci copilul nu este primit la program, ci lăsat în grija părintelui.
  Dacă copiii prezintă simptome de răceală: secreții nazale, tuse, roșu în gât, etc. nu vor fi primiți în colectivitate.
  Accesul părinților în incinta grădiniței este interzis. Copiii vor fi preluați de membrii echipei noastre. Copiii sunt spalati pe mâini cu apă și săpun, frecvent și minuțios timp de cel puțin 20 de secunde, iar apoi mâinile trebuie șterse cu prosoape de hârtie de unică folosință.
  Izolatorul – se va organiza pentru copilul cu febra peste 37.3 grade Celsius sau alta simptomatologie de boala infecto -contagioasa acuta dezvoltata in timpul sederii in unitate; va fi deservit de asistenta medicala, instruita pentru supraveghere. Se anunță familia copilului si doar in cazuri extreme este apelat serviciul de urgenta 112.